Dessa rawbollar är både glutenfria och nötfria, och så lätta att slänga ihop! Du behöver bara en bra matberedare och mycket färsk mynta tillsammans med några andra ingredienser. Jag tycker att en bra matberedare ligger på ca 800 – 1000 watt i motorn, annars kan det ta lite mer tid och smeten blir inte lika slät. Det går fint att frysa in och ha till nästa fikatillfälle.
2. Mixa tills du får en jämn smet. Du kan behöva pausa och skrapa ner smeten från sidorna emellanåt. Om smeten är smulig så kan du tillsätta lite mer vatten och mixa igen.
3. Rulla till bollar ( brukar ta en rågad tesked smet till varje boll)
4. Innan servering, rulla bollarna i t ex kakao eller kokossocker med en nypa salt.
Matlagningstips
Jag har försökt att ersätta färsk mynta med torkad, men det blir tyvärr inte samma effekt. Därför rekommenderar jag bara färsk mynta till detta recept.
Använd gärna en ljus och lättflytande tahini. Denna slags tahini kallas även libanesisk tahini och kan hittas i välsorterade matbutiker eller orientaliska butiker.