
En vegansk version av den traditionella Shepherds pie! Botten består av en mustig fyllning med gröna och svarta linser toppad med en krämig mos med inte bara potatis, men även rotselleri och blomkål som bidrar med en god nötighet och smörighet. Brunsåsen gör det lilla extra men kan uteslutas om det önskas. En riktigt comfortfood rätt.
Linsfyllning
1 stor gul lök
4-6 vitlöksklyftor
2 stjälkar selleri
1 msk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
3 msk tomatpurée
500 mL svampbuljong
1 dl torakade gröna linser
1 dl torakade svarta linser
2-3 lagerblad
2 matskedar tahini
1 msk balsamvinäger
Sojasås efter smak
Svartpeppar efter smak
Potatismos topping
500 g mjölig potatis
½ blomkål (ca 300g)
½ rotselleri (ca 300g)
Salt & peppar efter smak
1-2 msk mjölkfritt smör
1/2 tsk muskotnöt
Salt & peppar efter smak
Fröcrunch
Tahini
Solrosfrön
Olivolja
Salt & peppar
Brunsås
X dl havregrädde
X tsk Mushroom soja
X tsk Kinesisk soja
X tsk Timjan
Salt & peppar
X tsk Potatismjöl
Gör så här:
Matlagningstips