o

Krispig granola med tahini & kanel

Krispig granola med tahini & kanel

Här är en supergod och krispig granola som är enkel att göra. Den blir mycket godare och billigare än den i butiken och kan varieras efter det du har hemma i skafferiet. Gott till både frukosten, mellanmål och till och med efterrätt. En burk hemgjord granola kan även bli en fin present till en fellow foodie.

Förberedelse

10-15 minuter

Tillagning

30 minuter

Potioner

3-4

Nivå

Ingredienser:

X dl havregryn 

X tsk kanel 

X tsk salt 

X dl valfria nötter 

X dl pumpafrön 

X dl riven kokos

X dl russin 

X msk tahini 

X tsk kokossocker 

X dl apelsin- eller äppeljuice 

X tsk raw vanilj

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 160 grader, gärna varmluftsugn om det finns möjlighet. 
  2. Blanda havregryn, nötterna, kanel, salt, riven kokos, kokossocker, vanilj, juice och tahini i en bunke. 
  3. Sprid ut smeten jämnt på en bakplåtsklädd ugnsplåt.
  4. Baka i ugnen i 10-15 minuter. Blanda sedan in pumpafröerna och baka igen i ytterligare 10-15 minuter. 
  5. Ta ut granolan och blanda ner russinen. Låt svalna. 
  6. Förvara granolan i en lufttät burk och ät till frukost, mellanmål eller dessert!

Matlagningstips

  • Nötterna och fröerna i detta recept kan bytas ut till vad du har hemma. Jag tog hasselnötter i detta recept, men de kan bytas ut mot t ex mandel, cashew eller jordnötter.
  • Gör granolan nötfri genom att utesluta nötterna och tillsätt mer frön.
  • Gör granolan glutenfri genom att använda glutenfria havregryn.
  • Kokossockret ger en god, lite karamalliserad smak men den kan ersättas med t ex agave eller lönnsirap.
  • Kanelen kan bytas ut till en annan krydda t ex kardemumma.

Kommentera gärna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fler recept

Vad roligt att du vill dela!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Thursday's special offer

Dela