Jag brukar använda bovetemjöl och rismjöl när man lagar och bakar glutenfria alternativ. Bovetemjöl funkar så bra eftersom det binder vätska, gör smeten mer stabil. Kombination med rismjölet i dessa plättar gör fina små plättar som håller ihop och inte domineras av bovetes nötiga smak.
Vi stekte dessa i vårt plättpanna, men går fint i en vanlig stekpanna. Smeten är så pass tjock att den går att klicka ut i pannan i små plättar. Bananerna och kokos ger en fin sötma i dessa plättar, som är goda kalla såsom varma.
Mät upp alla ingredienser i en bunke. Mixa till en slät smet.
Stek pannkakorna i en plättpanna eller stekpanna, räkna med cirka 2 msk smet per pannkaka.
Vänd pannkakan efter några minuter, eller tills du ser små luftbubblor komma upp på översidan av pannkakan. Översidan ska se lite ‘kokt’ ut.
Servera med bär, frukt, chokladsås eller annat som du önskar!
Matlagningstips
Försök använd så mogna bananer som möjligt – desto mognare de är ju sötare pannkakor blir det. Man kan också tillsätta lite sötma i efterhand i form av t ex kokossocker eller agave/dadelsirap om man vill ha en sötare pannkaka.
Kokosmjölken kan ersättas med annan mjölk som t ex soja, havre, mandel.
Smaksätt smeten med andra kryddor t ex kardemumma, eller ha i kakao för att göra dem till chokladpannkakor.
Om man tycker att pannkakorna är lite väl tjocka, kan man tillsätta lite mer vätska (cirka 0,5-1 dl) för att få lite tunnare pannkakor.