o

Chokladbollar med dadlar

En värmande och kryddig soppa med influencer från det asiatiska köket och är superenkel att göra med minimal disk! Man kan använda färsk broccoli men jag valde att använda fryst, eftersom det är så smidigt och oftast bättre pris. Jag har gett förslag på toppings, men kör på det ni känner för eller har hemma.

Förberedelse

20-30 minuter

Tillagning

0 minuter

Potioner

10-12 bollar

Nivå

Blir ca 10-12 bollar

2 dl havre 

3 msk Kakao

½ tsk raw vanilj extrakt 

¼ tsk salt

1 ½ tsk snabbkaffe

1 ½ msk kokosolja 

½ dl riven kokos 

8-10 dadlar 

2-3 msk valfri mjölk

Gör så här:

  1. Lös upp snabbkaffet i ca 2 msk vatten. Lägg alla ingredienser i en matberedare och mixa så att smeten går ihop. Om smeten känns för torr och går inte att rulla, addera någon tesked vatten i taget tills smeten är rullbar. 
  2. Ta en rågad tesked smet och rullar till bollar. Rulla sedan bollarna i riven kokos. 
  3. Förvara i kylen eller i frysen.

Matlagningstips

  • Torra dadlar kan mjukas upp genom att blötläggas i varmt vatten i ca 15 minuter
  • Jag kan verkligen rekommendera att man använder raw vaniljextrakt istället för vaniljsocker, om det finns möjlighet
  • Man kan slänga ner lite kakaonibs i smeten för att få lite extra textur
  • Använd glutenfria havregryn för att göra bollarna glutenfria

Kommentera gärna!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Fler recept

Vad roligt att du vill dela!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Thursday's special offer

Dela