o

Vad blir det för gott idag?

Panerad tofu med lime och kokos

Tropisk mangolassi smoothie

Mustig lasagne med röda linser

Glutenfria banan- och kokospannkakor

Sötpotatis med krämig Kikärtsröra

Panerad tofu med lime och kokos

Ett klockrent recept för dig som vill visa någon hur gott tofu faktiskt är.

Panerad tofu med lime och kokos

Förberedelse

20-60 minuter

Tillagning

15-20 minuter

Potioner

3-4 portioner

Nivå

Medelsvårt

Blir ca 8 skivor

400 g fast naturell tofu

Till marinad

1 1/2 msk sesamolja

2 klyftor vitlök

2-3 msk soja

1/2 lime juice

1 tsk agavesirap

Till panering

Ca 1 dl havremjölk

Ca 1 dl majsstärkelse

Ca 1 dl riven kokos

Ca 1 dl panko

1 tsk svarta sesamfrön

1 tsk vita sesamfrön skal från

1/2 lime

Rapsolja till stekning

Gör så här:

1. Lägg tofun på hushållspapper eller en ren kökshandduk och pressa försiktigt ut så mycket vätska som möjligt. Skär i 2-3 cm stora tärningar.

2. Blanda ihop ingredienserna för marinaden och blanda med tofu kuberna. Låt i marinera 20 minuter, men helst längre om det finns tid.

3. I två olika skålar mät upp 1 dl havremjölk i en skål och 1 dl majsstärkelse i den andra. I en tredje skål kan du blanda 1 dl riven kokos och 1 dl panko. Riv ner limeskal, vita och svarta sesamfrön och en nypa salt nere i skålen med riven kokos och panko. Blanda.

4. Värm en stekpanna på medelhög värme, och häll i rapsolja precis så att botten täcks med ett tunt lager olja.

– Nästa stegen kan verka lite kluriga, så läs gärna stegen en extra gång innan du sätter igång 🙂

5. Ta bunken med den marinerade tofu och skaka om så att alla kuber är täckta av marinad.

6. Ta sedan några kuber tofu och börja med att doppa dem i majsstärkelsen.

7. Doppa sedan tofun i havremjölken så att hela kuben täcks. Doppa sedan tofun i panko-kokosblandningen så att alla ytor täcks.

8. Lägg tofukuberna i pannan och stek tills de blir gyllenbruna. Lägg sedan på ett fat med hushållspapper så att den överflödiga oljan sugs upp.

– Repetera tills alla tofubitar har stekts. Fyll på med rapsolja i pannan då och då så att tofun inte ‘torrsteks’. Fyll på skålarna med majsstärkelse, havremjölk & panko-kokosblandningen efter behov. Glöm inte limeskalet och saltet.

Panerad tofu med lime och kokos

Ett klockrent recept för dig som vill visa någon hur gott tofu faktiskt är.

Idélåda

Vad vill du se mer av på vår hemsida? Hör gärna av dig!

don't worry
be happy.

share with the world

Thursday's special offer

Dela