Välj gärna en ljus och lättflytande tahini istället för den mörkrostade. Den mörkrostade har en ganska intensiv smak, så börja med halva mängden om du använder denna sorts tahini. Svampbuljongen kan bytas ut mot grönsaksbuljong om du inte har det hemma.
Välj gärna en ljus och lättflytande tahini istället för den mörkrostade. Den mörkrostade har en ganska intensiv smak, så börja med halva mängden om du använder denna sorts tahini..
Linsfyllning
1 stor gul lök
4-6 vitlöksklyftor
2 stjälkar selleri
1 msk torkad timjan
1 tsk torkad rosmarin
3 msk tomatpurée
500 mL svampbuljong
1 dl torakade gröna linser
1 dl torakade svarta linser
2-3 lagerblad
2 matskedar tahini
1 msk balsamvinäger
Sojasås efter smak
Svartpeppar efter smak
Potatismos topping
500 g mjölig potatis
½ blomkål (ca 300g)
½ rotselleri (ca 300g)
Salt & peppar efter smak
1-2 msk mjölkfritt smör
1/2 tsk muskotnöt
Salt & peppar efter smak
Fröcrunch
Tahini
Solrosfrön
Olivolja
Salt & peppar
Brunsås
X dl havregrädde
X tsk Mushroom soja
X tsk Kinesisk soja
X tsk Timjan
Salt & peppar
X tsk Potatismjöl